Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät on vuoden 2019 kalastusseura

SVK 23.11.2019

Lahden Seudun Nuorten Pyytäjien puheenjohtaja Timo Ellonen vastaanotti kunniakirjan SVK:n hallituksen puheenjohtajalta Stina Koivistolta syyskokouksessa. Kuva: Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Nuoret ja aikuiset suunnittelevat kerhoillat ja kalastusleirit yhdessä

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) palkitsi syyskokouksessaan tänään Helsingissä Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät ry:n vuoden kalastusseurana. Valinta perustuu pitkälti seuran uraauurtavaan työhön lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämiseksi.

Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät (LSNP) on nuorille suunnattu kalastusseura, jonka toiminnan mahdollistavat kannatusjäsenenä toimivat aikuiset. Tämä konsepti on saatu toimimaan vuodesta 2011 eli seuran perustamisesta saakka.

”Vähitellen myös muualla maassa on uskaltauduttu perustamaan nuorille omia kalastusseuroja Nuorten pyytäjien muokkaaman mallin mukaisesti”, vuoden kalastusseuran nimennyt SVK:n viestintätoimikunta toteaa.

Nuorisoseurojen jatkuvana haasteena on, että jäseniä jää pois toiminnasta nuorten varttuessa täysi-ikäisiksi. Nuoret pyytäjät on aktiivisella toiminnallaan, johon kuuluvat mm. kerhoillat ja kalastusleirit, onnistunut jatkuvasti houkuttelemaan uusia nuoria ikärajan ylittäneiden tilalle.

Nuorilla pyytäjillä on myös laadukkaat internet- ja Facebook-sivut, joiden kautta se tavoittaa nuoret perinteisiä seurakirjeitä paremmin ja nopeammin. Viestintäkeinot päivittyvät entisestään nuorten mediatottumuksia vastaaviksi, kun joulukuussa jäsenistön käyttöön tulevat seuran omat Snapchat- ja Twitter-palvelut.

Nuoret ovat myös itse merkittävästi mukana seuran päätöksenteossa, sillä vähintään yksi johtokunnan jäsen on aina joku seuran nuori.
”Lisäksi kerhoillat ja kalastusleirit pyritään suunnittelemaan nuorten kanssa yhdessä, jotta niistä tulisi sisällöltään heidän toiveidensa mukaisia. Nuorten tarpeiden mukaanhan me pyrimme toimimaan”, Lahden Seudun Nuorten Pyytäjien varapuheenjohtaja Pekka Kinnunen korostaa.

SVK valitsi vuoden kalastusseuran nyt viidennen kerran. Ennen Lahden Seudun Nuoria Pyytäjiä tunnustuksen ovat saaneet vuodesta 2015 lähtien Sodankylän Perhokalastajat, Tuusulanjärven Urheilukalastajat, Lesnan Naputtajat ja Palatsi Fishing Team.

Lisätietoja:
Tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 5257806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Lahden Seudun Nuorten Pyytäjien puheenjohtaja Timo Ellonen, p. 0440 599 391

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.