Menneet leirit


Nuorten avoin kalastusleiri 12.-15.7.2018 Sysmä!

Keli suosi leiriläisiä.

Sysmän Isorannassa pidettiin Fisuun-leiri 12.-15.7. helteisessä säässä. Mukana oli 16 nuorta ja neljä vetäjää.

Haastavasta kelistä huolimatta jokainen leiriläinen sai kaloja. Välillä etsittiin Fisuun-kätköjä, rakenneltiin lirkkionkia ja muutamat kävivät kokeilemassa kelluntarenkaalla kalastusta. Leiriläisten kesken oli vielä isoin kala – pienin kala -kisa, josta voiton vei Arttu Peltonen. Saatuja lajeja oli ainakin hauki, ahven, sorva, särki, simppu, kiiski ja kuha.
Hauska leiri, vaikka helle välillä hikoilutti vähän liikaakin.

Järjestäjinä toimi Kaakkois-Suomen piiri ja Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät.

Katso kuvagalleria ja kuvista löytyy lisää kommentteja.


Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin Nuorten Kalastusleiri,
13.-16.7.2017 Sysmä, Isoranta

Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin Nuorisojaoston järjestämä leiri aloiteltiin Sysmän Isorannassa torstai-iltana. Leiriläiset olivat vasta saapuneet paikalle, kun kalapakkien sisältöjen vertailu oli jo käynnissä. Ei jäänyt epäselväksi, mikä oli viikonlopun pääteema. Pian kuultiinkin jo koko leirin ajan toistuva kysymys: ”saako mennä kalaan?”. Kalastusleirillä leiriläisten keskittyminen on tietenkin olennaisimmassa: kalastamaan pitää päästä ja kalaa täytyisi saada.

Leirin ensimmäisen aamun valjetessa Suomen kesäsää kuitenkin uhkasi kalaan pääsyä. Tuuli oli niin kova, että leiripaikan rannasta ei kannattanut edes yrittää lasikuituveneillä järvelle lähtemistä. Onneksi järjestäjille on kertynyt paikallistuntemusta tutun leiripaikan ympäristöstä, joten pienellä siirtymällä pääsimme koko porukalla heittokalastamaan rannalta. Tuulen jatkuessa navakkana vielä illalla osa porukasta pakkasi kanootit traileriin ja siirtyi läheiselle lammelle kalaan. Kanootista kalastaminen onkin oma taitolajinsa. Kiikkerä alusta tuo omat haasteensa heittämiseen, kalan väsyttämiseen ja vedestä nostamiseen. Taito oli kuitenkin nuorilla kalastajilla hyvin hallussa, sillä kaloja tuotiin rantaan useita. Lue lisää ja katso leirikuvat


Valtakunnallinen Kyrmyniska-leiri 3.-5.2.2017
Pälkäneen Kukkian keitaalla

Nuoret kalastajat sukelsivat talveen 4.2. – pilkkivavat kädessään.


Kuva: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Satavuotiaan Suomen ensimmäinen luonnonpäiväviikonloppu tarjosi talvisesta luonnosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kalastusta ohjatusti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämällä valtakunnallisella nuorten pilkkileirillä Pälkäneellä.

Viikonloppuun kuului aimo annos kalan narraamista jään alta. Kohdelajeina olivat made, kirjolohi ja ahven. Pilkkiminen kiinnostaa edelleen nuoria, sillä majoituspaikkojen määrää jouduttiin lisäämään vielä viime metreillä. Innokkaita leirille tulijoita oli enemmän kuin ennalta varattuja paikkoja. Liki viisikymmenpäinen nuorten joukko oli hieno näky Kukkian jäällä, jossa paikallisetkin ihmettelivät pilkkimisestä innostuneita nuoria. Lue lisää PDF