Nuorten kalastusleiri 13.-16.7.2017 Sysmä

Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin Nuorten Kalastusleiri,
13.-16.7.2017 Sysmä, Isoranta

Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin Nuorisojaoston järjestämä leiri aloiteltiin Sysmän Isorannassa torstai-iltana. Leiriläiset olivat vasta saapuneet paikalle, kun kalapakkien sisältöjen vertailu oli jo käynnissä. Ei jäänyt epäselväksi, mikä oli viikonlopun pääteema. Pian kuultiinkin jo koko leirin ajan toistuva kysymys: ”saako mennä kalaan?”. Kalastusleirillä leiriläisten keskittyminen on tietenkin olennaisimmassa: kalastamaan pitää päästä ja kalaa täytyisi saada.

Leirin ensimmäisen aamun valjetessa Suomen kesäsää kuitenkin uhkasi kalaan pääsyä. Tuuli oli niin kova, että leiripaikan rannasta ei kannattanut edes yrittää lasikuituveneillä järvelle lähtemistä. Onneksi järjestäjille on kertynyt paikallistuntemusta tutun leiripaikan ympäristöstä, joten pienellä siirtymällä pääsimme koko porukalla heittokalastamaan rannalta. Tuulen jatkuessa navakkana vielä illalla osa porukasta pakkasi kanootit traileriin ja siirtyi läheiselle lammelle kalaan. Kanootista kalastaminen onkin oma taitolajinsa. Kiikkerä alusta tuo omat haasteensa heittämiseen, kalan väsyttämiseen ja vedestä nostamiseen. Taito oli kuitenkin nuorilla kalastajilla hyvin hallussa, sillä kaloja tuotiin rantaan useita.

Muina leiripäivinä tuuli oli onneksi maltillisempi ja kalaan päästiin lähtemään leiripaikan rannasta. Leiriläiset viettivätkin järvellä suurimman osan ajastaan. Itsepyydetyistä kaloista tehty herkullinen kalakeitto kielii, että saalistakin saatiin. Myös useampi ahvenennätys taidettiin leirin aikana rikkoa, vaikka kala tuntuikin olevan melko tiukassa Päijänteen syvyyksissä. Eräälle leiriläiselle erityisen hienon kiitoksen ahkerasta kalastusharrastuksesta toi talvella kalakerhossa itse tehdyllä lusikalla saatu ahven. Mikä onkaan kalastajalle hienompaa, kun itsetehdyllä vieheellä saatu kala.

Päätoimisen veneestä kalastamisen lisäksi leirillä ehdittiin myös harjoitella elokuista taitokilpailua varten tietokilpailun muodossa, etsiä Sata lasissa kätköille -teemakilpailun kätköjä sekä askarrella onkilaitteet ja lirkkivavat. Joskin lirkkimisen harjoittelu täytyi jättää myöhemmäksi kesään tuulisten ja valoisien iltojen vuoksi.

Kiitos kaikille 14 leiriläiselle sekä mukana olleille Lahden seudun nuorten pyytäjien talkoolaisille mukavasta leiristä!

Maiju Puranen, Kalastusohjaaja, SVK

Fisuun.fi -sivusto nuorille!

Teksti & kuvat: © Maiju Puranen
Takaisin Gallerian pääsivulle =>