Kalastus


Pyydysten merkintä- uudet säädökset

pyydysKalastuslain 33 § mukaan seisovat ja kiinteät pyydykset on merkittävä niin, että ne ovat selvästi muiden vesillä liikkuvien havaittavissa. Vesiliikenteen käyttämillä alueilla pyydysten merkinnälle asetetaan tiukemmat vaatimukset kuin muilla vähemmän liikennöidyillä vesillä tai alueilla, joilla pyydysten ei katsota haittaavan liikennettä tai vesialueen muuta käyttöä. Eri pyydystyyppien merkinnälle on asetettu erilaiset vähimmäis-vaatimukset.
* Pyydysten merkintä – uudet säädökset löydät tästä (pdf)


Kalaan Suomeen – На рыбалку в Финляндию

Suomen kalastuslupajärjestelmä sekä kalojen alamitat ja rauhoitusajat.

Система лицензирования рыбной ловли Финляндии, минимальные размеры рыб и сезонные ограничения На рыбалку в Финляндию. читать далее (pdf)

Lisätietoa / Более подробную информацию: www.ahven.net/russian


Vastuullinen vapaa-ajankalastaja

SVK 4.9.2012
Vastuullinen vapaa-ajankalastajaHanke kestävän kalastuksen puolesta

Päästäisitkö juuri saamasi metrin mittaisen hauen takaisin uimaan? Entäpä komean rasvaevällisen meritaimenen? Pyydätkö ainoastaan kalastusta kestäviä lajeja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti vastuullinen vapaa-ajankalastaja.

Kalastusharrastus on muuttunut vuosikymmenten aikana kotitarvekalastuksesta vapaa-ajankalastukseksi. Vapaa-ajankalastuksessa ei saalis ole niin suuressa roolissa, vaan kalaan lähdetään elämysten, luonnossa olemisen ja rentoutumisen vuoksi. Vastuullisuus ja eettisyys ohjaavat yhä enemmän myös vapaa-ajankalastajia.
Vastuullisen Vapaa-ajankalastajan nettisivut on avattu osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen. Sivuilla voi käydä muun muassa allekirjoittamassa Vastuullisen Vapaa-ajankalastajan sitoumuksen, joka palkitaan laadukkaalla tunnustarralla.