Koronavirusrajoitusten tilanne muuttuu 1.8. alkaen

Valtioneuvoston viestintäosasto 31.7.2020 tiedote

Koronaviruksesta johtuvia rajoituksia puretaan suunnitellusti 1.8.2020. Hallitus ja viranomaiset seuraavat tiivisti tilannetta ja tekevät tarvittaessa uusia päätöksiä.

Yleisötilaisuuksien rajoituksiin lievennys, etätyösuositus päättyy

Aluehallintovirastojen antaman määräyksen mukaisesti yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiologinen tilanne Suomessa muuttuu merkittävästi huonompaan suuntaan, aluehallintovirastot voivat tarvittaessa muuttaa elokuuta koskevia rajoituspäätöksiään.

Hallituksen suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyy 1. elokuuta. Hallitus arvioi asiaa uudestaan, mikäli epidemiatilanne sitä edellyttää.

Koronavirusrajoitusten tilanne muuttuu 1.8. alkaen (Valtioneuvosto tiedote),
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Kalastuslupia voi nyt hankkia ERÄLUVAT-mobiilisovelluksella

Metsähallitus on julkaissut Eräluvat-sovelluksen, jolla voi ostaa kalastuslupia ja maksaa valtion kalastonhoitomaksun. Eräluvat-sovelluksen voit ladata Android-puhelimiin Play-kaupasta ja iOS-puhelimiin App Storesta. Löydät sovelluksen kaupasta kirjoittamalla hakuun ”eräluvat”. Lue lisää: https://www.eraluvat.fi/erareppu/eraluvat-sovellus.html